Sarajevo

Akcija MUP-a KS 'Start II', u toku pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode operativnu akciju kodnog naziva „Start II“.

akcija start II
FOTO: FENA/VEHID BEGUNIĆ
Ilustracija

Po naredbama Kantonalnog suda u toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Pročitajte još

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, takođe su jučer, 27. marta, realizirali akciju kodnog naziva “Sleeper” s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u pretresima koji su izvršeni na području Centra pronađeno je i oduzeto PVC pakovanje sa sadržajem smeđe materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto mase oko 6.900 grama.

Slobode je lišen muškarac H. T., rođen 1959. godine u Tutinu (Srbija), nastanjen u Sarajevu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. i 3. KZ FBIH).