Region

Advokat Ljubiša Radulović za BosnaInfo: Kako je Salko Zildžić došao do iskaznice OSA-e

Ljubiša Radulović, advokat u Srbiji uhapšenog federalnog zastupnika (SDA), Salke Zildžića, za BosnaInfo navodi kako se trenutno vodi istraga protiv Zildžića zbog neovlaštenog držanja oružja i municije.

FOTO: N1
FOTO: N1

Prema njegovim riječima, za ovo krivično djelo zapriječena je kazna od dvije do 12 godina.

– Zildžić je ranije salušan u policiji, a danas ili sutra bi trebao biti saslušan u tužilaštvu. Pritvor mu je određen s obzirom na to da je strani državljanin i postoji opasnost od bjekstva. Oružje će biti vještačeno da se utvrdi da li je funkcionalno ispravno – kaže Radulović.

Radulović nam objašnjava da je Zildžić imao dozvolu za nošenje oružja u BiH, no ne u Srbiji, gdje su za to krivično djelo znatno rigoroznije kazne nego u našoj zemlji. Pritvor mu je određen prvenstveno zbog eventualne opasnosti od bjekstva.

– Rekao mi je da je pištolj, za koji on ima dozvolu za držanje i nošenje u Bosni i Hercegovini, greškom ostao u automobilu prilikom prelaska granice. Iznenada je krenuo preko granice i zaboravio je da je taj pištolj u vozilu – kaže nam Radulović.

Kada je u pitanju navodna iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) koja je pronađena kod Zildžića, njegov advokat kaže da se ta iskaznica ne spominje u policijskom spisu.

– Ja sam razgovarao o tome s klijentom koji mi je kazao da iskaznica ne postoji, te da je riječ o nekoj vrsti fotošopa i šale na Viber grupi. Jedina iskaznica koju Zildžić tvrdi da ima je ona zastupnika u Parlamentu FBiH – zaključio je Ljubiša Radulović za BosnaInfo.

Prihvati notifikacije