Politika

A ko onda jeste: Cvijanović tvrdi da CIK nije kredibilan da upravlja izbornim procesom

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović ocjenjuje da je Centralna izborna komisija (CIK) BiH pokazala da nije dovoljno kredibilna da upravlja izbornim procesom.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Cvijanović smatra da je to dijelom zbog toga što “tamo sjede ljudi koji su došli mimo konkursa i bez predviđene procedure, a imaju vrlo izraženu političku pripadnost i rade amaterski”.

Prema njenim riječima, ne može niko kao kredibilan predstavnik CIK-a izaći i paušalno reći da nedostaje 61 vreća sa biračkim materijalom, a već za 3 dana reći da su one nađene.

– Sve je ovdje u sprezi između opozicije, takvog CIK-a i naravno stranaca koji po pravilu žele da dobiju one koji su mekši pregovarači i koji će postupati drugačije u odnosu na ovu, našu, aktuelnu vlast – rekla je Cvijanović za TV Happy.

Ističe da je postojeća razlika u glasovima za predsjednika RS od 30.000 ona koja će vjerovatno biti zadržana i kada im se doda brojanje i kada se sve objedini i naprave korekcije.

– Mi apsolutno znamo da je ovo naša pobjeda i, kao što je rekao predsjednik SNSD-a Dodik, čista i jasna, evidentna.

Pobjeda je manifestovana jasno kroz volju naših birača i mi nemamo ništa drugo nego da čekamo naše rezultate i da nakon toga krenemo u ubrzanu implementaciju izbornog rezultata – zaključila je Cvijanović.

Prihvati notifikacije