Život

Medicinska sestra u šoku / Došla joj žena na pregled pa ispalila: 'Koristim ove maramice i zato ne mogu biti trudna'

Medicinska sestra hitne službe i odjela traumatologije je na svom TikTok profilu otkrila kako je izgledala posjeta žene koja se došla testirati na spolno prenosive bolesti.

FOTO: SHUTTERSTOCK
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kao dio testa, medicinske sestre rutinski traže uzorak urina, koji zatim koriste za dovršetak testa trudnoće u mokraći. “Pa kad smo joj objasnili da nam je potreban urin za test na trudnoću, rekla je da ne postoji mogućnost da bi mogla biti trudna”, objasnila je medicinska sestra.

U tom trenutku ženi je postavila dva pitanja – prvo, ima li polne odnose, a drugo, štiti li se tokom seksa.

Kada je žena odgovorila da ima seksualne odnose, ali da baš i ne koristi kontracepciju, onda ju je medicinska sestra upitala kako može biti sigurna da nije trudna.

“Pa koristila sam te maramice za trudnoću”, odgovorila je žena, na zaprepaštenje medicinske sestre.

Pacijentica je zatim nastavila objašnjavati da je uzela kutiju maramica koje koriste u bolnici i da ih je koristila na sebi prije i nakon seksa.

“Pa mi je onda pokazala ove i rekla: “Znate, ovo su one maramice koje štite od trudnoće, nećete zatrudnjeti ako koristite ove maramice”, prisjetila se medicinska sestra.

“A ja sam joj rekla: ‘Kako, dovraga, misliš da te ovo sprječava da zatrudniš”, rekla je medicinska sestra, na što joj je pacijentica rekla: ‘Pa pogledaj etiketu, tu je beba i precrtana je X-om, a to znači da ne možeš zatrudnjeti ako ih koristiš.”

Medicinska sestra je zaprepašteno rekla da simbol znači da se s njima ne može brisati bebu te da ne znači da one sprječavaju trudnoću.

Nakon što su pogledali video, pratitelji medicinske sestre su očajnički željeli da saznaju da li je žena bila trudna, a medicinska sestra je odgovorila da nije bila trudna, ali da ima polno prenosive bolesti i hemijske opekline.

“U redu, ali baš zbog toga bi trebalo da učimo decu više o reproduktivnom zdravlju u školi i kod kuće”, komentarisala je jedna osoba.

“Imala sam 17-godišnjakinju koja mi je rekla da joj je dečko rekao da ne može da zatrudni ako je na vrhu na prednjem sedištu njegovog kamiona”, napisala je druga osoba.

Treća je dodala: “Skoro sam pala na pod!”

@traumarn76 Whaaaa??? #tattooednurse #traumanurse #travelnurse #nursesoftiktok #cantmakethisup #howdumbareyou #smh #foryoupage #foryou ♬ original sound – The real TraumaRN76