Vlada ZDK odobrila 650.000 KM za poslovne zone u sedam gradova i općina
ekonomija

Vlada ZDK odobrila 650.000 KM za poslovne zone u sedam gradova i općina

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka po ovlaštenju i ministrica finansija Dženana Čišija, usvojila je odluku o odobravanju sredstava poticaja, namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona u sedam jedinica lokalne samouprave na području ovog kantona, u ukupnom iznosu 650.000 KM.

pustinja auto dubai
ekonomija

Mega projekat: Aerodrom Dubai se premješta u pustinju

Aerodrom Dubai International, najprometnija komercijalna vazdušna luka na svijetu za međunarodna putovanja, premjestiće u narednih 10 godina svoje operacije na drugi aerodrom u gradu, koji se nalazi u južnom dijelu Arabijske pustinje, zbog projekta vrijednog skoro 35 milijardi dolara, izjavio je danas vladar ovog emirata, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum.

Nakon dvije sedmice pada, cijene nafte porasle
ekonomija

Nakon dvije sedmice pada, cijene nafte porasle

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošle sedmice porasle, nakon dvije sedmice pada, jer trgovce zabrinjava napetost na Bliskom istoku, dok spori rast ekonomija sprječava snažniji rast cijena ‘crnog zlata’.

posao-racunanje
ekonomija

Projekt od 1,5 milijardi KM zvanično propao

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine raskinula je ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla. Ugovor je potpisan prije deset godina, a izgradnja nikada nije počela zbog američkih sankcija kineskim kompanijama i nemogućnosti da se u Blok 7 ugradi američka tehnologija.