Ukoliko mislite da ste svoje vještine spremanja kobasica doveli do savršenstva, onda se grdno varate. Džef Bejker, koji je imao čast da kuha za britansku kraljicu, vam otkriva kako da savršeno pripremite kobasice u pet lakih koraka. Sa više od tri decenije rada u profesionalnoj kuhinji, ovaj nagrađivani kuhar stvarno zna šta priča i radi, a mi vam donosimo njegove savhete.
Kako biste dobili savršene kobasice, Džef preporučuje da ih spremate na sljedeći način: Izvadite kobasice iz frižidera 20 minuta prije kuhanja. Ovo pomaže da se kobasica ravnomjerno isprži i sprječava pucanje crijeva kobasice kada se zagrije
Kobasice spremajte u masivnom tiganju sa neprijanjajućim dnom, koji bi prethodno trebalo da zagrijte na niskoj ili srednjoj vatri.
Dodajte kašičicu pačje ili guščje masti u tiganj i mješajte dok podloga ne bude potpuno premazana. Zatim uklonite višak masnoće.
Stavite kobasice u tiganj, pazeći da se ne lijepe jedna za drugu i držite ih stalno na ringli. Redovnim okretanjem kobasica one će dobiti prepoznatljivu zlatnu boju. Džef preporučuje da standardne deblje kobasice pržite 10 do 12 minuta.
Ostavite kobasice da odstoje prije serviranja. Kada se kobasice isprže, biće tvrde na dodir, sa unutrašnjom temperaturom od 70 stepeni. Tajna je u tome da kobasice pustite da se odstoje nekoliko minuta, kako bi se meso opustilo. Time ćete dobiti mekanu i sočnu kobasicu, piše portal Dejli Star.
Najčešće greške prilikom pripreme kobasica:
Prva je bockanje omota prilikom prženja kobasica. Na ovaj način će saft da iscuri iz njih, što znači da će vaše kobasice na kraju biti suhe i bezukusne.
On takođe apeluje na ljude da nikada ne prže kobasice u dubokom ulju ili fritezi, jer ih to takođe može isušiti.
Što se tiče pečenja kobasica u rerni, iako vam ovo možda dheluje kao najzdravija opcija, uz ovu metodu kuhanja vaše kobasice nikada neće imati hrskavu koricu.