Nema skrivenih i kompliciranih koraka, brzinski narežeš što treba, umutiš u smjesu, rasporediš u kalup za muffine, staviš peći, izvadiš i poslužiš, a kao rezultat dobiješ oduševljene prijatelje i ekstra zadovoljna nepca uz minimalnu količinu tvog truda, prenosi Index.hr.
Sastojci
Broj porcija12
2 jaja
1 kašičica soli
1 tekući jogurt
75 ml ulja
200 g naribanog sira po izboru (npr. gaude)
200 g salame/šunke po izboru
100 g kiselih krastavaca
150 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
susam (po izboru)
Priprema
Pripremite sastojke
Kao prvi korak u pripremi ovog recepta, naribajte sir, narežite salamu/šunku na sitne kockice, te krastavce na sitne komadiće.
Umutite jaja
Zatim, u veću posudu razbijte 2 jaja, dodajte sol i umutite pjenjačom.
Dodajte jogurt i ulje
Slijedi dodavanje jogurta (koristila sam tekući, ali nema problema niti s krutim) i ulja, koje također pjenjačom pomiješajte s postojećom smjesom u kojoj su jaja i sol.
Dodajte ostale sastojke
Idući korak je dodavanje naribanog sira, šunke i kiselih krastavaca u smjesu. Drvenom kuhačom (kako bi bilo lakše) sve dobro izmiješajte.
Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te sve još jednom izmiješajte kako bi dobili jednoličnu smjesu.
Pripremite kalupe
U kalup za muffine postavite papirnate košarice za muffine (imate ih za kupiti bilo gdje i u različitim uzorcima :). Ako nemate papirnate košarice, možete i bez njih, ali u tom slučaju malo nauljite kalup ili premažite maslacem.
Rasporedite smjesu
U košarice krenite ubacivati smjesu. Preporučam da prvo ubacite po jednu (veću/normalnu) žlicu u svaku, a nakon što svaku napunite i vidite koliko vam je smjese ostalo, ravnomjerno rasporedite preostalu smjesu u svaku košaricu, kako bi vam svaki muffin bio otprilike iste veličine.
Košarice nemojte prenatrpati smjesom, imajte u vidu da će se muffini prilično podići prilikom pečenja.
Žlicom malo zagladite smjesu s gornje strane i po želji dodajte malo sezama na vrh.
Ispecite u pećnici
Pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 20 minuta.