Magazin

NAPRAVITE ČORBU S BROKULOM I SIROM Kremasta, topla, zasitna i vole je svi, pa čak i oni...

Brokula može biti zabavna.

FOTO: MARTHASTEWART.COM
FOTO: MARTHASTEWART.COM

Po želji, u čorbu od brokule i sira prije serviranja dodajte kašičicu senfa.

Pročitajte još

Sastojci: 

20 gr putera 

½ glavice luka, nasjeckane

1 čehno bijelog luka, protisnuto

500 ml povrtnog temeljca

200 ml mlijeka, 2% m.m.

200 gr brokule, bez stabljike, nasjeckane

1 mrkva, nasjeckana na kolutiće

¾ kašičice soli

½ kašičice bibera

200 ml slatkog vrhnja

150 gr narendanog gouda sira

1 kašičica senfa, po želji

Priprema:

1. Pržite luk

U loncu otopite puter na srednje jakoj vatri. Potom smanjite vatru i dodajte luk. Dinstajte ga do zlatne boje, oko 5 minuta. Dodajte bijeli luk i dinstajte još minutu.

2. Ubacite povrće

U lonac ubacite nasjeckanu mrkvu i brokulu te dinstajte oko dvije minute. Ulijte temeljac i mlijeko te kuhajte 20-25 minuta na laganoj vatri.

3. Dodajte sir

Kad je čorba kuhana ubacite slatko vrhnje i začine. Kuhajte još 5 minuta i dodajte sir. Promiješajte, maknite s vatre i po želji umiješajte senf.

4. Poslužite

Poslužite toplo uz kruh po izboru. 

Prijatno!:)