Sarajevo

MUP KS o protekla 24 sata: Sedam saobraćajnih nesreća, jedna osoba privedena

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) objavio je saopćenje za protekla 24 sata.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 7 saobraćajnih nesreća i sve su sa materijalnom štetom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 29 vozača, 5 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 3 osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane i jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti registracije.

Dana 18. septembra u 13,50 sati u ulici Put Mladih muslimana, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice interventne policije lišili su slobode lice A.R., rođen 1998.godine u Njemačkoj, nastanjen u Goraždu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid i dvije ručno spravljene cigarete “joint”. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.R. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalisičku obradu nad pomenutim licem.