Sastojci:Za podlogu:300 g mljevenih keksa120 g rastopljenog maslaca2-3 žlice mlijekaZa kremu od pistacija:500 ml mlijeka2 vrećice pudinga od vanilije5 žlica šećera200 g namaza od pistacija250 ml vrhnja za šlagZa dekoraciju:sjeckane pistacije ili ribana čokolada
Priprema:
Pomiješajte mljevene kekse s rastopljenim maslacem i mlijekom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Utisnite smjesu u dno kalupa za tortu (promjera 22 – 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavite podlogu u frižider dok pripremate kremu. U mlijeku razmutite prašak za puding i šećer, a zatim kuhajte dok se ne zgusne. U još topao puding umiješajte namaz od pistacija i dobro promiješajte dok ne postane glatko.
Ostavite kremu da se malo ohladi, povremeno miješajući kako se ne bi stvorila korica. Istucite vrhnje za šlag u čvrst snijeg, a zatim ga lagano umiješajte u ohlađeni puding od pistacija. Kremu od pistacija ravnomjerno rasporedite preko podloge. Poravnajte površinu i pospite nasjeckanim pistacijama ili ribanom čokoladom.
Stavite kolač u frižider na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se krema stisnula. Izvadite iz kalupa, narežite na kriške i poslužite hladnog.
Prijatno!