Dobra vijest je da možete veoma lako da je “pretvorite” u ukusnu paštetu za manje od 15 minuta, a sve što vam treba su sastojci koji se nalaze ispod i aparat za sjeckanje hrane.
Ali ne brinite, sve što može da isjeckate u aparatu, možete i rukom, tehnologija je tu samo da ubrza proces.
Sastojci:
200 g konzerve tunjevine – ocjeđene težine 150 g60 g krem sira½ kašike svježeg kopra2 mlada luka 1 kašika maslinovog ulja 1 kašika soka od limuna½ limunove korice – sitno narendane½ kašičice tabasko sosa (opciono)½ kašičice soli½ kašičice mlevenog crnog bibera
Priprema:
Ocijedite tunjevinu i umutite u mašini za sjeckanje hranu dok ne postane veoma sitna.
Prebacite tunjevinu u činiju za mješanje i dodajte sve ostale isitnjene sastojke.
Dobro miješajte rukom dok se sve ne sjedini.
Poslužite uz hrskavi hljeb ili krekere. Višak možete da stavite u teglu i čuvate u frižideru, prenosi Telegraf.