Magazin

Napravite savršenu paštetu od tunjevine

Kako danas kreće veliki božićni post, i još se niste uigrali i ne znate šta ćete za doručak, a tuna iz konzerve vam je pomalo suva i dosadna, znajte da niste sami.

FOTO: YOUTUBE/ SCREENSHOT
FOTO: YOUTUBE/ SCREENSHOT

Dobra vijest je da možete veoma lako da je “pretvorite” u ukusnu paštetu za manje od 15 minuta, a sve što vam treba su sastojci koji se nalaze ispod i aparat za sjeckanje hrane.

Pročitajte još

Ali ne brinite, sve što može da isjeckate u aparatu, možete i rukom, tehnologija je tu samo da ubrza proces.

Sastojci:

200 g konzerve tunjevine – ocjeđene težine 150 g60 g  krem sira½ kašike svježeg kopra2 mlada luka 1 kašika maslinovog ulja 1 kašika soka od limuna½ limunove korice – sitno narendane½ kašičice tabasko sosa (opciono)½ kašičice soli½ kašičice mlevenog crnog bibera

Priprema:

Ocijedite tunjevinu i umutite u mašini za sjeckanje hranu dok ne postane veoma sitna.

Prebacite tunjevinu u činiju za mješanje i dodajte sve ostale isitnjene sastojke.

Dobro miješajte rukom dok se sve ne sjedini.

Poslužite uz hrskavi hljeb ili krekere. Višak možete da stavite u teglu i čuvate u frižideru, prenosi Telegraf.