Sarajevo

Karić nakon ubistva Azre Spahić: Svako od nas se treba zapitati šta može promijeniti

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić (SDP) oglasila se nakon što je 26. maja u saobraćajnoj nesreći ubijena 25-godišnja Azra Spahić.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Nakon što je u našem gradu nasilno oduzet još jedan mladi život, Sarajevo u nevjerici tuguje. Nakon što je uskraćena još jedna blistava budućnost, životna radost, ljubav, majčinstvo i sve što vaspitana i pristojna osoba može svojim radom i odricanjem zaslužiti, Sarajevo se u šoku pita zar ponovo?”, poručila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

“I dok tako paralizovani iskrenim bolom i puni srdžbe od nemoći da nešto promijenimo, tražimo od svih zvaničnika da se poduzme sve što je zakonom dozvoljeno da spriječimo buduće tragedije, pokušajmo smoći snage i sami ustati protiv subkulture bahatosti i siledžijstva od koga u pravilu samo okrećemo glavu, iz straha, beznadežnosti i nepovjerenja u sistem. Svako od nas se treba zapitati šta može promijeniti”, navela je Karić u postu na Facebooku i poručila:

“Za našu Azru Spahić, koja je svoj život posvetila želji da pomaže drugima, nemoćnima, bolesnima, pomolimo se i nemojmo je zaboraviti”.

Danas,Nakon što je u našem gradu nasilno oduzet još jedan mladi život, Sarajevo u nevjerici tuguje.Nakon što je…

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Sunday, May 28, 2023