Region

Vučić zbog BiH potpuno izgubio živce: "Ovo je nevjerovatno!"

Odgovarajući na medijske napise o boravku svog sina na obilježavanju neustavnog 9. januara, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je kritikovao to što su regionalni mediji objavili dopis o članovima obezbjeđenja koji su išli zajedno sa Danilom Vučićem, i pozvao se na putovanja članova porodice Borisa Tadića dok je on bio predsjednik.

FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE
FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE

Najavio je da će i te i druge dokumente objaviti u emisiji “Ćirilica” Milomira Marića na TV Happy u ponedeljak, i još jednom je odbacio tvrdnje da je Danilo Vučić bio član državne delegacije.

“Nisam shvatio ovo sa Danilom, ne znam šta je smisao svega ovoga, ne znam gde je bila greška. To što ste rekli da je dio delegacije – lagali ste. Nije bio dio nijedne delegacije, ničega. Gdje piše da je bio dio delegacije!? Što su objavljivali tajkunski mediji u Srbiji i prenosili njihovi mediji!? Nije tu bilo ničega”, poručio je ljutito predsjednik Srbije.

Potom je pokazao fasciklu, ali ne i jasno dokument, da bi moglo da se pročita šta na njima piše (Ovaj dio možete pogledati u video prilogu od 37:25).

“Sad ćete da vidite nešto, iznenadićete se, vidjećete dokle ide bezobrazluk i domaćih i nekih medija, ali toliko medija, za mene je nevjerovatan neprofesionalizam bosanskohercegovačkih službi”, rekao je Vučić i nastavio:

“Dakle, radi se o tipskom papiru, to je kao templejt. Sad ću vam pokazati za Borisa Tadića, dok je bio predsjednik, 50 takvih papira za članova njegove porodice, ko ide kuda naoružan, ko gdje prelazi. Nikakav problem, to se uobičajeno radi. Vi time pokazujete povjerenje prema sestrinskim službama, da mogu da otprate ko će gdje da uđe i da izađe, sve najlogičnije”, rekao je predsjednik Srbije.

“U čemu je ovde bio problem, izgleda u tome što su morali nešto da slažu i da izmisle”, poručio je Vučić u svom monologu. 

“Objavili ste brojeve telefona i oružje pripadnika obezbjeđenja. Zašto ste to uradili, da li je neko učinio krivično djelo!? On je osmi put za redom otišao na proslavu Republike Srpske. Je li to problem, ako je problem kažite?”, dodao je ljutito Vučić objavljenom dokumentu na portalu Istraga.ba koji sadrži podatke o osiguranju Danila Vučića, naoružanju i brojevima telefona