Region

Zoran Milanović sebi svojstveno: "Sa 56 godina imam pravo biti ugojeni prasac"

U Dubrovniku je počelo obilježavanje 30. obljetnica oslobođenja juga Hrvatske.

FOTO: 
GEORGI LICOVSKI/EPA
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Program je započeo odavanjem počasti kod Spomen-križa na gradskom groblju Boninovo, a u ime premijera Andreja Plenkovića na obilježavanju će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Predsjednik Zoran Milanović je ipak došao u Dubrovnik, gdje je odao počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu. Organizacijski odbor proslave 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske i deblokade Dubrovnika ranije je potvrdio kako predsjednik i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović nije pozvan.

“Ovo je bila velika operacija, u rangu Oluje i Bljeska. U nekim stvarima čak i veća jer se dogodilo u uslovima Hrvatske bez oružja, poginulo je skoro 300 vojnika. Trebala je biti centralna državna proslava u organizacije države, a ne županije. No nažalost to je dopalo u ruke lokalne ekipe. Premijer ima važnijeg posla – otvara bolnice iz moje vlade”, rekao je Milanović, piše Dnevnik.hr.

Kaže da je imao nesuglasice s Frankovićem, ali da je “normalan čovjek”. “Postoje ljudi koji su sitna biomasa i koji me ne bojkotuju. Ovo je privatna prćija. Odao sam počast žrtvama. Županija je stranka – mama, tata, baba, strina. Prćija je turska riječ. Jasno je o čemu se radi – privatluk”, smatra Milanović.

“Ako nekome idem na živce – aleluja! Trebaju me mrziti, neka”, rekao je Milanović. Kaže da ne žudi za pozivom. “Moguće da ljudima idem na živce. Moje je da ukazujem na devijacije. Imate župana u Gospiću, koji je bio moj kandidat i pulen od Vesne Pusić. Nazivao je HDZ bandom, to je žabac”, rekao je.

“Imam 56 godina, imam pravo biti ugojeni prasac. Neka pogleda svog šefa. Može li napraviti tri skleka, dva zgiba?”, dodao je predsjednik. “Što trebam napraviti? Pristati na bezobrazluk? Potpisao je 15 odlikovanja, sve to je frajer uništio. Ne znam što je htio dokazati. Sve si upropastio. Ne meni, sebi”, rekao je Milanović o “ekipi iz Gospića”.

Prihvati notifikacije