BiH

Nakon hrvatskih, poziv da se i turskim proizvodima zabrani prodaja. Genocid u Srebrenici Turska nikada nije zvanično priznala

Oglasio se i bh. novinar Ivica Puljić, reporter Al Jazeere iz Washingtona.

FOTO: JASMIN BRUTUS/EPA
FOTO: JASMIN BRUTUS/EPA

Vrlo je vidljivo da ima mnogo Onih smatraju da Zoran Milanović izabran za predsjednika Hrvatske na temelju sadašnjeg ponašanja. To nije istina. On je imao potpuno drugu platformu, nijedna njegova izjava nije bila kontroverzna, nije govorio o Srebrenici, nije se sastajao s Dodikom…

Dakle, svi vi koji želite “okriviti” hrvatske građane što su njega izabrali, a “vidi ga kakav je” niste u pravu, Sarajevo ga je dočekalo raširenih ruku, jer im Kolinda Grabar Kitarović nije valjala. On je počeo s eskapadama nakon što je izabran za predsjednika, poručio je Puljić, te dodao: Zoran Milanović nije čovjek kojeg poštuje mnogo ljudi. On je sramota za vlastitu zemlju. On negira genocid koji se dogodio u Srebrenici `95. Ranije je mislio i govorio potpuno drugačije. Neki smatraju da zastupa interese Hrvata iz BiH. Ja mislim da nanosi štetu Hrvatima u BiH, poručio je Puljić.

Osvrnuo se Puljić i na reakcije nekih građana koji zbog poteza Zorana Milanovića zagovaraju bojkot hrvatskih proizvoda i odlazak na ljetovanje u susjednu Hrvatsku. Genocid u Srebrenici Turska nikada nije zvanično priznala za razliku od većine zapadnih država ili recimo – Hrvatske.

Pročitajte još

“Turski predsjednik Erdogan i ministar vanjskih poslova Cavusoglu, prijatelji su Milorada Dodika, čovjeka koji razara BiH i tvrdi da genocid nije počinjen.

Očekujem da sada netko u Sarajevu pozove na bojkot turskih proizvoda u BiH. Ili odlazak na more u Tursku. Recimo netko od građana iz BiH. Bilo tko. I da onda sve Turke, ni krive ni dužne, nazove zločincima. I da onda to ponovi hiljadu puta”, poručio je sarkastično Puljić.

Prihvati notifikacije