Region

Zoran Marjanović 26 minuta bio "nevidljiv": Vještačenje telefona dovelo do presude

Čak 26 minuta Zoran Marjanović u vrijeme ubistva svoje supruge i pjevačice Jelene Marjanović, nije imao signal na telefonu, jer se kretao ispod nasipa gdje je slabiji domet. Baš iz tog razloga njegov telefon nije mogla da registruje nijedna bazna stanica, faktički on je bio “nevidljiv”.

FOTO: NENAD KOSTIĆ
FOTO: NENAD KOSTIĆ

Ovo je zaključak sudije Jelene Škulić koja je u obrazloženju presude Zoranu Marjanoviću, kojom ga je u petak osudila na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović. Među dokazima koji su sudu direktno ukazali na opravdanu sumnju da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči, nalazi se i vještačenje mobilnog telefona osuđenog.

Sudija je tako ukazala na period od 26 minuta od 16.38 do 17.04 kada Zoranov telefon nije registrovala nijedna bazna stanica.

– U 16.38 Zoran Marjanović je isključio mobilni telefon i postao nedostupan daljem registrovanju baznih stanica mobilne telefonije. To je učinio na lijevoj strani nasipa odnosno na strani na kojoj se nalazi poljana – rekla je sudija Jelena Škulić.

Tek nakon zločina (jer obdukcija je pokazala da je Jelena ubijena u periodu od 16.47 do 17.10) Zoran je uključio telefon.

– U 17.04.28 Zoranov telefon je ponovo dostupan odnosno registrovan od strane baznih stanica mobilne telefonije i to na mjestu gdje se dogodio napad na Jelenu – navela je sudija.

Kako je objasnila, u 19.35 Zoran je tek prijavio nestanak Jelene Marjanović, a po dolasku policijskih službenika učestvovao je u potrazi svoje supruge.

Sudija je naglasila da bi iskaz Marjanovića da je bio na nasipu sa kćerkom Janom bio tačan da je njegov telefon, čak i isključen, bio registrovan u baznim stanicama mobilne telefonije.

Ali, prema njenim riječima, ukoliko se nalazio ispod nasipa, gdje je pronađeno tijelo Jelene, a gdje je i slabiji signal, onda bi mobilni telefon bio “nevidljiv”, prenosi Blic.

Podsjetimo, o vještačenju mobilnog telefona Zorana Marjanovića bilo je riječi i u optužnici koju je protiv njega podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu. Na osnovu tog vještačenja, kako stoji u optužnici, Zoran Marjanović svjesno je isključio svoj telefon čim je stigao na nasip da bi ga ponovo uključio u 17.04 na mjestu gdje je bazna stanica locirala pjevačicin telefon.

– Iz tog razloga vještak ponavlja da je susret pokojne Jelene Marjanović i okrivljenog Zorana Marjanovića na tom otvorenom prostoru između 16.56 i 17.04 praktično neizbježan – zaključuje se u optužnici.

Prema optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloljetnom kćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa kćerkom.

Međutim, iskoristivši Jelenino povjerenje, Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici. Zoran ju je potom ubo oštrim predmetom u glavu i ruku, nakon čega se pjevačica dala u bijeg.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Zoran ju je, međutim, sustigao i nastavio da joj zadaje udarce. Potom ju je potopio u kanal. Prije nego što je preminula, Jelena je udahnula vodu iz kanala.