Svijet

Vladin zvaničnik isušio jezero da bi vratio svoj telefon

Vladin zvaničnik u Indiji isušio je rezervoar kako bi vratio telefon koji je ispustio dok je snimao selfie. Suspendovan je s posla.

FOTO: THE HINDU/GOOGLE MAPS
FOTO: THE HINDU/GOOGLE MAPS

Više od dva miliona litara vode ispumpano je iz rezervoara Paralkot, tokom četiri dana, u pokušaju da se povrati Samsung telefon koji pripada Rajesh Vishwasu, lokalnom inspektoru za hranu, piše CNN.

Vishwas je bio vani s prijateljima prošle nedjelje popodne kada mu je telefon izmakao iz ruku na slikovitom mjestu u centralnoj indijskoj državi Chhattisgarhwith.

U video izjavi koju je podijelio Indian Express, Vishwas je rekao da je iznajmio dizel pumpu da “ispusti malo vode u obližnji kanal” u pokušaju da preuzme telefon i da je to učinio nakon što je zatražio dozvolu od službenika odjeljenja.

Također je rekao da je zamolio druge u rezervoaru da pokušaju da dohvate telefon, ali nisu uspjeli da dođu do njega jer je bilo previše vode.

Njegova verzija događaja je u suprotnosti s onom njegovog poslodavca, koji ga je suspendovao zbog zloupotrebe položaja, uz napomenu da je potrošio milione litara vode u vrijeme velikih vrućina.

Njegov nalog o suspenziji, u koji je imao uvid CNN, također tvrdi da Vishwas nije dobio dozvolu za isušivanje vode.

U svojoj video izjavi, međutim, Vishwas insistira da je voda koju je ispustio bila iz preljevnog dijela brane i ionako “nije u upotrebljivom stanju”.

Prihvati notifikacije