Sarajevo

Znate ko je bila ubijena Azra Spahić? Oglasila se kćerka Nermina Nikšića

Sinoć je u sarajevskom naselju Marijin Dvor, Armin Berberović (27) automobilom marke Mercedes, pokosio tri pješakinje.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/CANVA
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/CANVA

Mlada doktorica Azra Spahić je poginula na licu mjesta, njena kolegica, takođe doktorica, je teško povrijeđena i ljekari joj se bore za život, a još jedna pješakinja je povrijeđena i ona je otpuštena na kućno liječenje.

Berberović je bio pijan i vozio je bez vozačke dozvole. Nakon tragične informacije, na Facebook profilu se oglasila i Najra Spahić, kćerka Nermina Nikšića.

“Jedan neposlušni čiko je udario tetku s autom, i ona je sada na nebu. Mama, uzet ću svoj helikopter i spasiti je s neba. Tako nekako je izgledalo objašnjavanje mom uskoro četverogodišnjaku zašto tata i mama plaču, zašto ga budimo da idemo u Bihać, zašto tamo tetke više nema. Naša Azra je bila naš biser, naša najbolja. Plemenita, brižna, požrtvovana. O njenoj skromnosti bi se mogao roman napisati. Bila je ono dijete koje nikada nije nasekiralo svoje roditelje. Njen svaki potez bio je na pravom putu. Bila je hrabra, bila je odana. Bože, toliko je teško pisati u prošlosti. A onda je sinoć ugašen, jedan osmijeg, snovi, mladost. Za 10 dana je trebala napuniti 25 godina. I ne, nema te kazne, pravde niti pokajanja koje bol jedne majke i jednog oca mogu nadomjestiti, koji njihove svjetove mogu izgraditi. A ti čovjeće, sljedeći put kad odlučiš glumiti mangupa po gradu sjeti se Azre, Selme, Edite i brojnih drugih i ne gasi neodsanjane snove, ne ruši svjetove, ne ubijaj porodice. Naša Azra će da zauvijek živi sa nama, u našim dovama, mislima i snovima.

Inna lillahi we inna ilejhi redži’un”, napisala je Nejra Spahić.

Podsjetimo, Azra Spahić je bila 25-godišnjakinja pred kojom je bio čitav život. Nedavno je završila Medicinski fakultet u Sarajevu, te se zaposlila u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, kao doktor medicine. Azra je bila budućnost ove zemlje, vesela, pametna, obrazovana… Njen život je uzeo pijani vozač.Naime, zet premijera Nikšića je brat tragično stradale doktorice.

Prihvati notifikacije