Sarajevo

Armin Berberović predat u Tužilaštvo KS

Armin Berberović, koji je osumnjičen da je sinoć na Marijin Dvoru u Sarajevu automobilom udario tri pješakinje prilikom čega je jedna djevojka nastradala, a jedna u kritičnom stanju, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Podsjetimo, do nesreće je došlo u petak u 23:30 sati u ulici Maršala Tita, a vozač Berberović (1996. godište) je u krvi imao alkohola. Kako je u izjavi za medije kazala Mersiha Novalić, glasnogovrnica MUP-a KS vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

“Vozilom Mercedes je upravljao A.B. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo ugrožavanja sigurnosti u saobraćaju. Prilikom upravljanja vozilom, imao je prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita. Od zadobijenih povreda, 25-godišnja žena je preminula na mjestu nesreće. Tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će biti obavljena obdukcija”, kazala je Novalić ranije za medije.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Berberović je ranije već nekoliko puta kažnjavan za vožnju bez posjedovanja vozačke dozvole, prenosi N1.

U nesreći je stradala mlada sarajevska doktorica Azra Spahić (1998. godište), uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Povrijeđene su još dvije djevojke, koje su u trenutku nesreće bile sa njom, od kojih je S. A. (1997.) dobila povrede opasne po život.

Djevojka inicijala E.S. za sada je sa stabilnim parametrima.

Prihvati notifikacije