BiH

Željka Cvijanović osudila napad na supružnike Memišević

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović najoštrije je osudila napad na supružnike Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u Republici Srpskoj”, izjavila je Cvijanović.

Pozdravila je i, kako se navodi, brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva.

Policija iz Višegrada uhapsila je lice čiji su inicijali B. P. iz ovog mjesta osumnjičeno da je izvršilo razbojništvo na štetu Fadila i Ajše Memišević iz sela Omeragići.

Podsjetimo, povratinici Fadil i Ajša Memišević brutalno su napadnuti u svome domu. Zbog povreda koje su zadobili danas su smješteni na liječenje na KCUS, tačnije na Kliniku za neurohirurgiju. Prilikom napada od njih je otuđeno 7.000 KM.

Napad su osudili brojni zvaničnici, a član Predsjedništva BiH Denis Bećirović otputovao je u Višegrad kako bi razgovarao sa povratnicima i porodicom napadnutih, piše N1.

Prihvati notifikacije