IT

Želite večerati u svemiru s pogledom na Zemlju? Nikakav problem, ovo je cijena (FOTO)

SpaceVIP, vodeća kompanija za luksuzna svemirska putovanja, predstavila je ponudu bez presedana koja će redefinirati ekstravaganciju: iskustvo u svemiru od 500 miliona dolara.

FOTO: INSTAGRAM/RESTAURANTALCHEMIST
 AND 
JOINSPACEVIP
FOTO: INSTAGRAM/RESTAURANTALCHEMIST AND JOINSPACEVIP

Ovo šestosatno putovanje na vrhunskom svemirskom balonu obećava da će kulinarski užitak podići na nove visine, i figurativno i doslovno, prenosi It Mixer.

Poznati danski kuhar Rasmus Munk, poznat po svom kulinarskom umijeću s Michelinovim zvjezdicama, organizirat će ovu gastronomsku avanturu. Sa samo šest ekskluzivnih gostiju na brodu, Munk će pripremiti izuzetan meni, koristeći prednosti neusporedivog ambijenta na nadmorskoj visini od 100.000 stopa, gdje će gosti uživati ​​u zakrivljenosti Zemlje i očaravajućim bojama izlaska sunca.

Dok specifičnosti menija ostaju skrivene, Munk nagovještava kulinarsko iskustvo inspirisano inovativnim konceptima kao što su kuhinja inspirirana aerogelom i inkapsulirana aroma. Njegov cilj je pomjeriti granice gastronomije, odražavajući inovaciju koju oličava samo putovanje.

Uprkos visokoj cijeni, interesovanje za ovo inauguraciono putovanje bilo je ogromno. Munk uvažava potražnju i ima za cilj da ubuduće ugosti više učesnika kroz dodatna putovanja i potencijalna prilagođavanja cjenovnih strategija.

Pročitajte još

Svemirska letjelica, koju je razvio Space Perspectives, ima revolucionarni dizajn koji koristi svemirski balon umjesto tradicionalnog raketnog pogona – tehnologiju koju je pionir NASA. Ova kapsula pod pritiskom osigurava besprijekorno i uzbudljivo putovanje, ne zahtijevajući specijalnu obuku ili opremu za putnike.

Dok SpaceVIP vodi na tržištu luksuznih prostornih restorana, drugi igrači su ušli u arenu. Zephalto, sa sjedištem u Francuskoj, planira ponuditi stratosferska gastronomska iskustva po znatno nižoj cijeni od 132.000 dolara, počevši od 2025.

Kako se granice istraživanja svemira šire, ovi poduhvati označavaju uzbudljivu granicu luksuznih putovanja, nudeći uvid u budućnost u kojoj večera među zvijezdama nije samo san već opipljiva stvarnost za one koji traže vrhunsko uživanje.