Svijet

Zelenski posjetio položaje na prvoj liniji fronta u Zaporožju

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u nedjelju je posjetio položaje na prvoj liniji fronta u jugoistočnoj regiji Zaporožje.

FOTO: EPA-EFE/OLEG PETRASYUK
FOTO: EPA-EFE/OLEG PETRASYUK
Arhiva

“Zaporoška oblast. Robotyne. Lokacija 65. mehanizovane brigade. Razgovarao sam sa braniocima, zahvalio im se i uručio im državne nagrade”, naveo je Zelenski na društvenoj mreži X.

Pročitajte još

Navodeći da ukrajinski vojnici imaju “tešku i ključnu” misiju koja im je zadata, a to je da “odbiju neprijatelja i brane Ukrajinu”, Zelenski je rekao da mu je čast da ih posjeti, kao i da ih podrži i nagradi.

On se sastao sa lokalnim vojnim i policijskim zvaničnicima, a razgovarali su o bezbjednosnoj situaciji u Zaporožju.

“Fokusirali smo se na situaciju na bojnom polju, odbranu Avdiivke, Robotine i drugih područja fronta, utvrđenja, ključne infrastrukture i zaštiti odbrambene industrije”, rekao je Zelenski.

Tokom posjete on imenovao gradonačelnika Melitopolja Ivana Fedorova za novog guvernera Zaporožja, prema uredbi koju je objavilo ukrajinsko predsjedništvo.

“Moj cilj ostaje isti – da ujedinim napore oko pobjede Ukrajine koja se približava”, rekao je Federov na Telegramu, komentarišući svoje imenovanje.

Ukrajinski zvaničnici objavili su u avgustu prošle godine tokom kontraofanzive protiv ruskih snaga, da su preuzeli kontrolu nad Robotinom.