Sarajevo

Završen Sarajevo Loading Fest, okupio je takmičare, influensere i fanove iz cijele države

Završen je Sarajevo Loading Fest, a o okupio je takmičare, influensere i fanove iz cijele države. 

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Event je okupio oko 1000 učesnika i 100 e-sports takmičara iz cijelog regiona i zasigurno je započeo process vizibilnosti gaming industrije i stavljanje iste na mapu Sarajeva i BiH.

Gaming industrija širom svijeta obuhvata razvoj, marketing i u konačnici unovčavanje videoigara.

– Ne samo da gaming industrija u mnogim zemljama svijeta predstavlja ozbiljnu privrednu granu nego se nameće i kao industrija koja obuhvata desetine radnih disciplina i hiljade poslova.

Sarajevo Loading Festival je prvi i najveći gaming festival te vrste u BiH zajedno sa youtuberima koji su imali show i zabavljali publiku.

Ove godine pokrovitelji Sarajevo Loading Festivala bili su Turistička zajednica KS, Ministarstvo privrede KS i Grad Sarajevo, koji su stavili na raspolaganje materijalne i ljudske resurse u promociju tog eventa.

Organizator Orior Media LLC, u partnerstvu sa Connect Arenom, napravili su show na sceni tokom cjelodnevnog druženja sa posjetiocima. Od profesionalnog takmičenja, do predstavljanja influensera, zajedničke igre sa njima.

– Sarajevo Loading Fest kao događaj je zasigurno na početku kreiranja još jednog ozbiljnog brenda za Sarajevo  – navodi se.

Takmičenja su bila iz igara LOL- league of Legends, Counter Strike GO i FIFA 2022, a pobjednici su osvojili vrijedne nagrade – saopćio je Press Team Sarajevo Loading Festival.

Prihvati notifikacije