Zaručnik je ostavio jer mu je bila predebela, 2 godine kasnije postala je Miss Velike Britanije

Britanka Jen Atkin priznaje kako je dugo poricala probleme s hranom.

FOTO: INSTAGRAM / JENATKINMUSIC
FOTO: INSTAGRAM / JENATKINMUSIC

No kada ju je dečko, u jeku planiranja za vjenčanje, ostavio zbog njene težine, suočila se s bolnom istinom te krenula u novi život

Život zna kako servirati iznenađujući zaplet, a Jen Atkin se susrela s brojnim izazovima prije uspona do slave. Njen svijet neočekivano se srušio kada ju je zaručnik ostavio, jer mu je, kao što joj je tada rekao, bila predebela.

Jen je uživala u nezdravoj hrani. Kao dijete, suočavala se s velikim brojem izazova. Mnogi su joj upućivali uvredljive riječi i rugali joj se na putu do igrališta. Njihovi okrutni nadimci odzvanjali su joj u ušima, zbog čega ju je srce boljelo. I da stvar bude gora, gađali su je hranom…

Bilo je to teško vrijeme za Jen, a ta su iskustva ostavila trajne ožiljke.

Atkin hrabro priznaje kako je poricala svoje stanje i složen odnos koji je razvila prema hrani. Otkrila je kako joj je majka s ljubavlju pripremala domaća jela, dok je ona potajice uživala u brzoj hrani, čipsu i slatkišima. Svoje je tijelo nazivala ‘nezasitnom jamom’, zbog čega je nekontrolirano jela bez ikakvih pauza. Stanje joj se samo pogoršalo tokom tinejdžerskih godina.

Kada je dobila vozačku dozvolu, pristup brzoj hrani postao je još pogodniji. Zajedno s dečkom, posjećivala bi barove i uživali bi u hrani. No bez obzira na sve, Atkin je čvrsto vjerovala da je njezin dečko bezuvjetno voli.

Ipak, on je odlučio prekinuti vezu baš u jeku planiranja vjenčanja. Bilo je to snažno buđenje za Atkin, dok se suočavala sa surovom stvarnošću. Neočekivani prekid natjerao je da preispita vlastitu percepciju i da se suoči s bolnom istinom. Nakon raskida, utjehu je i dalje tražila u hrani i osamila se kod kuće.

Ubrzo je stigao ključni trenutak kada je shvatila da ne može stati u svoje haljine, što ju je navelo da se izvaga i otkrije šokantan razmjer svog debljanja. Ta je spoznaja u njoj potaknula odlučnost da napravi promjenu i preuzme brigu o sebi.

Upisala se u lokalnu teretanu i započela nevjerojatnu transformaciju. Osnažena napretkom sudjeluje na natjecanjima ljepote i postiže uspjehe. Od krune za Miss Scunthorpe do mjesta prve pratilje na Miss Engleske 2018., Jenino putovanje bilo je zadivljujuće.

Nakon pauze, preporučena je za 75. natjecanje za Miss Velike Britanije kada je i okrunjena na zadivljujućoj završnoj ceremoniji održanoj u Leicesteru. Objava ju je zaprepastila, a ona je uzviknula kako je u šoku zbog pobjede.

– Toliko sam sretna da to ne mogu ni opisati riječima, iskreno ne mogu vjerovati – izjavila je.

Atkin vjeruje da bi njezin bivši bio ponosan na nju, ali ona nema namjeru ponovno biti s njim. Pronašla je ljubav svog života i udala se za Chrisa samo pet mjeseci prije nego što je osvojila titulu, piše Bright Side.

Prihvati notifikacije