Sarajevo

ZANIMLJIV POTEZ Poruke zakačene na automobile u Sarajevu: "Zamisli ubiješ..."

Na parkirane automobile u centru Sarajeva večeras su prikačeni flajeri sa istaknutim natpisom "Zamisli ubiješ nekoga", a posvećeni tragičnoj nesreći do koje je u večernjim satima u petak došlo u naselju Marijin dvor.

FOTO: N1
FOTO: N1

Život je u nesreći izgubila mlada doktorica Azra Spahić, dok su još dvije djevojke teško povrijeđene. Osumnjičeni je predat u nadležnost Tužilaštva KS, a prethodno je utvrđeno da je u krvi imao određeni procenat alkohola, kao i da je vozio bez vozačke dozvole, za šta je i ranije kažnjavan, prenosi N1.

Vozače koji su svoja vozila večeras ostavili u ulici Zelenih beretki, kao i na parkingu ispred Doma Armije, u centru Sarajeva, večeras su dočekale posebne poruke i apel.

“Zamisli ubiješ nekoga -jer si vozio/la prebrzo, jer si vozio/la pod utjecajem alkohola, jer ne poštuješ pravila, jer misliš da si iznad zakona, jer divljaš svojim velikim, moćnim autom, jer te tata štiti, jer nemaš vozačku dozvolu – a voziš!”, istaknuto je na crvenom letku.

Ujedno, istaknut je i apel vozačima da flajer ne bacaju, nego da ga premjeste na neko drugo vozilo.

“Hvala ti što si savjestan vozač/ica i građanin/ka”, naglašeno je uz posljednju rečenicu.

Apel je postavljen na vozila u strogom centru glavnog grada BiH, tačnije u neposrednoj blizini brojnih kafića i lokala, koji su vikendima tradicionalno puni mladih ljudi.

Prihvati notifikacije