Politika

Vukanović odbio da ide u Beograd: "Narodni front je poziv poslao na adresu koju mi ne koristimo"

Prvo sinoć Jelena Trivić, a potom danas i Milorad Dodik, vjerovatno narednih dana i preostali lideri parlamentarnih stranaka, velika većina sigurno, najavljuje dolazak sa pristalicama na miting podrške Vučiću 26. maja u Beogradu, utrkuje se da se dodvore predsjedniku Srbije, kazao je danas u reakciji lider Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Dodao je kako nisu jasni takvi stavovi, šta će Jelena Trivić i ostali lideri opozicije, koji odu, dobiti što će stajati pored Dodika u Beogradu.

“Uz to će oni biti statisti, a Dodik držati govor, ali to oni trebaju objasniti svojim pristalicama”, kazao je.

Sa druge strane Za pravdu i red lista Nebojše Vukanovića ostaje dosljedna i principijelna i neće se miješati u izbore, politička dešavanja u Srbiji, smatrajući da su međusobna miješanja i podrške vlasti nekorektni jer narod u Republici Srpskoj i Srbiji treba da odluči ko će biti vlast bez miješanja, tutora i nametanja sa strane, dodao je.

“Ne idemo na skup opozicije niti podrške Vučiću, ni ranije nismo prihvatili ničiji poziv i smatramo da je to najkorektnije. Iako je moja i adresa Liste za pravdu i red svima dobro poznata, Narodni front je poziv poslao na adresu koju mi ne koristimo, a koju je ranije koristila grupa Miroslava Ilića u Zvorniku, ali da je neko želio iskreno da dođemo i da nas pozove provjerio bi i pozvao da li je poziv došao”, kazao je Vukanović.

Pročitajte još

Kazao je i kako je ranije pojasnio da upravo zbog Ilića i njegove grupe, koji su među prvima postali saradnici Jelene Trivić, ne bi došli na Skupštinu Narodnog fronta jer ne žele biti sa onima koji su iznevjerili narod i povlačenjem omogućili krađu glasova.

“Poprilično smo ostali usamljeni, ali valjda je to prirodno i logično za one koji su samostalni, slobodni i istinski nezavisni, nemaju sponzore i mentore, oslanjaju se isključivo na narod, a ne neke centre moći”, poručio je Vukanović, prenosi N1.

Inače, predstavnici vlasti i opozicije u bh. entitetu Republika Srpska najavili su svoj dolazak na miting kao podršku srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Prihvati notifikacije