Magazin

VRAĆAJU USPOMENE NA JUTRA IZ BAKINE KUĆE: Krofne iz rerne, bez kapi ulja

Međutim, zbog previše ulja koje se koristi pri prženju u tiganju, mnogi ih izbjegavaju.

krofne iz rerne
FOTO: ZORICINI.RECEPTI.

Međutim, a ako se odlučite za krofne iz rerne , nema razloga da ih ne napravite odmah, piše u receptu koji smo pronašli na Instagram stranici zoricini.recepti.

Pročitajte još

Sastojci:

(za dva pleha)

kesica suvog kvasca

700-900 grama brašna

4 jaja

300 ml jogurta

200 ml vode

150 grama šećera

100 grama šećera za posipanje

cimet po ukusu

150 grama margarina (jednu kašiku ostaviti sa strane)

Priprema:

Kvasac pomiješati sa kašikom šećera u mlakoj vod , pa posuti brašnom, poklopiti i ostaviti da naraste. Nakon pet do deset minuta sipajte brašno, jaja i jogurt, otopljeni margarin i šećer, sve dobro izmiješajte varjačom i ostavite da odstoji pola sata do sat vremena.

Zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu, dobro izmijesite, pa razvucite tijesto na debljinu od oko jedan do jedan i po centimetar.

Čašom vadite krofne i ređajte ih u pleh koji ste prethodno premazali margarinom ili obložili papirom za pečenje. Ne stavljajte krofne preblizu jednu drugoj jer će u rerni narasti i mogu se slijepiti. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Čim budu gotove premažite ih otopljenim margarinom (od jedne kašike koju ste odvojili na početku pripreme), pa pospite šećerom i cimetom.