BiH

Vozači, oprez: Pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija

U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni pada slabija kiša, dok magla smanjuje vidljivost na dionicama uz riječne tokove centralne Bosne.

Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Držite propisano rastojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

S obzirom da su praznici pred nama, u narednim danima očekujemo pojačan promet vozila na putevima u našoj zemlji, ali i na većini graničnih prijelaza.

Vozače savjetujemo da se prije polaska na put informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima i na taj način izbjegnu duga čekanja u kolonama, saopćeno je iz BIHAMK-a.