BiH

Stanje na putevima u BiH: Na mostu na ulazu u Sanski Most saobraćaj obustavljen

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ii mokrom kolovozu, a i dalje upozoravamo na brojne dionice na kojima su učestali odroni.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija / Na slici nije prikazan događaj iz teksta

Izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Banj Brdo, Višegrad-Vardište, Mostar-Doljani, Buna-Masline i Grude-Posušje, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima Banovići-Ribnica i Simin Han-Kalesija, dok zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na put Novi Travnik-Bugojno, preko Rostova.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Počeli su radovi na semaforizaciji raskrsnice na sjevernom ulazu u Mostar, zbog čega će se svakog radnog dana, od 08 do 16 sati, saobraćati usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, navodi se u saopćenju BIHAMK-a.