Politika

Vojin Mijatović: "Dodik će na narednoj sjednici NSRS definitivno staviti pečat na svoje ludilo i poslati RS u izolaciju"

Bh. političar Vojin Mijatović javnosti je poznat po oštrim i nadrealnim komentarima na temu politike i društva u BiH koje postavlja često na svom FB profilu.

Vojin Mijatović
FOTO: FACEBOOK/VOJIN MIJATOVIC
arhiva

Nakon što je jučer pisao o “popisu stanovništva” on se i danas oglasio na svom FB profilu.

Ovog puta tema je bila sjednica NSRS koju su sazvali za sljedeću sedmicu Milorad Dodik i njegovi sljedbenici.

Pročitajte još

“U četvrtak Dodik i njegov režim sazivaju sjednicu Narodne Skupštine Republike Srpske. Na dnevnom redu je set zakona kojim definitivno stavlja pečat na svoje ludilo i trajno šalje i Republiku Srpsku ali i sve građane u trajnu međunarodnu izolaciju. Poslanici SDP BiH neće podržati, ni Dodikov izborni zakon, ni referendum, ni pljuvanje po žrtvama genocida u Srebrenici, ni Dodikov zakon o nevladinim organizacijama i stranim agentima. Poslanici SDP BiH neće biti dio posljednjeg čina jedne propale i pogubne politike. Ono što je sigurno Dodik ima ozbiljan problem sa većinom, veliki broj poslanika vladajuće većine razmišlja o ne dolasku na sednicu u strahu da nakon iste ne završe na crnoj listi, između ostalog je napisao Mijatović.

Kompletnu njegovu objavu na Facebooku možete pročitati na njegovom FB profilu.