Magazin

Voditeljica "Tagesschaua" briznula u plač i to uživo

Neočekivani napad smijeha izazvao je uzbunu u "Tagesschau" u srijedu ujutro.

FOTO: TAGESSCHAU/YOUTUBE
FOTO: TAGESSCHAU/YOUTUBE

Voditeljica vijesti Susanne Daubner (62) nije mogla obuzdati napade smijeha.

Tokom vijesti u 7.30 ujutro, Daubner je imala nasilan napad smijeha koji je trajao oko 50 sekundi. Inače naviknuta da vijesti iznosi mirnim i jasnim glasom, voditeljica je prasnula u smijeh. Ona je i na početku emisije na neobično veseo način pozdravila gledaoce.

“Sad mi je stvarno žao”, našalila se, nakon čega je uslijedilo duhovito “Oh, čovječe”. Daubner je suzbila suze i pokušala se smiriti. Izdržala je jednu rečenicu bez smijeha, a onda je ponovo prasnula u smijeh.

Konačno se sabrala i profesionalno nastavila.

Ali kako je došlo do ovog neobičnog incidenta? “Tagesschau” je ugrađen u jutarnji magazin ARD, u kojem su voditelji Sven Lorig (51) i Anna Planken (43) govorili o ragbiju u Francuskoj. Lorig je priznao da ne zna ništa o ragbiju i želio je proguglati pravila.

Planken je iskoristila priliku da pokrene prelazak na “Tagesschau”: “Sada imate vremena, oko 3 minuta i 40 sekundi, jer Susanne Daubner najavljuje jutarnje vijesti.” Ovaj komentar izazvao je neočekivanu salvu smijeha.

Nakon emitovanja, Lorig se duhovito izvinio Daubner i upitao da li je on kriv. Daubner je odgovorila namigujući i odlučnim “Da!”.

Prihvati notifikacije