Ekonomija

Vlada RS ograničava maržu na hljeb

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske priprema uredbe kojima će nastojati da reguliše cijene osnovnih životnih namirnica, prije svega, ograniči maržu osnovnog hljeba, izjavio je Srni resorni ministar Denis Šulić.

hljeb kruh domaci recept
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

“Ono što nama ‘bode oči’ je cijena osnovnog hljeba, koja je u Srbiji dosta jeftinija nego kod nas i pokušaćemo kroz jednu od novih uredbi, koju ćemo izraditi u saradnji sa premijerom i Vladom, ograničiti maržu na osnovni hljeb”, rekao je Šulić.

On je napomenuo da se to ne odnosi na ostale pekarske proizvode.

“Treba napomenuti da su cijene proizvoda široke potrošnje u Republici Srpskoj najjeftinije u regionu”, istakao je Šulić.

On je naveo da je Ministarstvo u saradnji sa tržišnom inspekcijom kontrolisalo aktuelne uredbe koje se odnose na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate i da je u 1.558 različitih kontrola utvrđeno 567 nepravilnosti.

“Nastavićemo sa kontrolama i ove godine”, najavio je Šulić.

On je podsjetio da je u kampanji “Društveno odgovorni” oko 45 proizvoda bilo sa nultom maržom, ali da su nakon 31. januara trgovci nastavili da određene proizvode široke potrošnje označavaju nižim cijenama, ali bez nulte marže.

Prihvati notifikacije