Politika

Vijeće ministara BiH danas o izvršenju budžeta institucija BiH za 2021. godinu

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period I - VI 2021. godine, kao i Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period I - IX 2021. godine.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Trebao bi biti razmatran i Okvirni sporazum/Nacrt osnova za zaključivanje Okvirnog sporazuma o finansijskom partnerstvu između Evropske komisije i BiH o posebnim aranžmanima za provedbu finansijske pomoći Unije BiH u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA III).

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do 31. decembra 2022. godine.

Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Prijedlog odluke o utvrđivanju visine posebnog dodatka na platu policijskim službenicima u policijskim organima BiH i državnim službenicima u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu koji obavljaju poslove koji su u neposrednoj vezi s operativno-istražnim poslovima.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2022. godinu; Informacija o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. decembra 2021. godine, kao i Izvještaj o realizaciji sredstava za saniranje ekonomskih šteta uzrokovanih epidemijom COVID-19 dodijeljenih iz budžeta 2020. godine, sačinjen na osnovu izvještaja drugih nivoa vlasti o realizaciji istih u toku 2021. godine.

Prihvati notifikacije