Vidite li mrtve ljude? Tri horoskopska znaka sa "psihičkim" sposobnostima

Hajde da pričamo o psihičkim sposobnostima - proricanje, kanalisanje duhova, liječenje, telepatija i proročanstva, kristalne kugle i vidovitost i sve stvari između.

FOTO: JEFFREY COLSON/NYPOST
FOTO: JEFFREY COLSON/NYPOST

Riječ psihički dolazi od grčkog psykhikos , što znači “duše, duha ili uma”, a oni koji su prožeti “darom” mogu da vide ili osjete ono što drugi ne mogu.

Psihičke predispozicije imaju sve vrste i mnoge oblike.

Danielle MacKinnon, samoproglašena „životinjska komunikatorica na nivou duše“, može komunicirati s preminulim kućnim ljubimcima , koji stalno dolaze s porukama bezuvjetne ljubavi i podsjetnicima da ostanu prisutni, dokazujući još jednom da ne zaslužujemo životinje.

Pročitajte još

Chloe Smit, majka koja se nalazi u Ujedinjenom Kraljevstvu, kaže da joj “vid” pomaže da vidi anđeoske vodiče, mrtve ljude i 1.000 slijepih miševa na otkrivanju spola, dok još jedna komunicira sa energetskim snagama u svom piću kako bi se oslobodila mamurluka.

Što se tiče položaja planeta u natalnoj karti, oni sa psihičkim predispozicijama imaju tendenciju da imaju veliku koncentraciju u vodenim kućama osme i dvanaeste.

Aspektirane planete uključuju Mjesec, koji upravlja instinktom i intuicijom, Merkur, planetu komunikacije i razmjene, i Neptun, planetu psihičkih fenomena.

Kao primjer, poznata vidovnjakinja Sylvia Browne, koja je tvrdila da zna za sudbinu reinkarniranog Elvisa Preselyja i gdje se nalaze nestale osobe, imala je svoje Sunce i Merkur u osmoj kući.

Bilo da ste istinski vjernik ili mrtvi skeptik, čitajte dalje kako biste saznali više o većini psihičkih znakova zodijaka.

BLIZANCI (21. maj – 20. juni)

Blizancima vlada Merkur , planeta komunikacije koja je nazvana po flotnom bogu razmjene poruka čija se domena protezala od visokog zraka planine Olimpa do mračnih rijeka podzemnog svijeta.

U odnosu na ovaj opseg, Blizanci su skloni da primaju statiku, signale i prenose sa druge strane.

Blizanci su uvijek spremni da razmenjuju priče i čuju tajne od stranaca, duhova, vanzemaljskih sila ili drugih.

Njihovi briljantni umovi su uvijek na poslu, čak i posebno kada spavaju, pripremajući ih za živopisne i/ili proročanske snove.

Pokojna komičarka Blizanaca Joan Rivers privlačila je duhove tokom svog života i rutinski je čistila svoje životne prostore od nemrtvih energija koje su htjele da joj prave društvo.

Blizance se percipira kao lude ili kontroverzne, što ih čini neoprostivo glasnim o svojim paranormalnim iskustvima i ezoterijskim vjerovanjima.

ŠKORPIJA (23. oktobar – 21. novembar)

Škorpija vlada osmom kućom seksa, smrti, tajni, špijunskih igara, sumnje, nemirnih duhova i ponovnog rađanja, udobne vrste komposta za psihičke aktivnosti.

Škorpije su čista vodena moć sa legendarnom intuicijom.

Iskreno rečeno, kada ste sumnjičavi prema svemu i svakome, zaista povećavate vjerovatnoću da ste u pravu.

One vide i čitaju matricu svemira, dimenzije, dinamiku i demone, onako ležerno kao što drugi vide ulične znakove.

Škorpije su sklone psihičkim sklonostima ne samo zato što žive blizu ivice već zato što su više radoznale u vezi sa smrću i paranormalnim nego što ih se plaše.

Bonus: Škorpije imaju neuporediv smisao za otkrivanje obmana i falsifikata, što ih čini asovima ne samo u izazivanju psihičkih fenomena već i u prevarama.

RIBE (19. februar – 20. mart)

Kako vlada Neptunom, planetom vibracija i vizija, zabluda, iluzija i naše povezanosti sa mistikom, ljudi Ribe su pravi fantomski mamac.

Promjenjiva voda, ove bebe su posebno podložne energijama, ljepljivim psihičkim krhotinama, jecajućim pričama i kupaonskim ispovijestima stranaca i lebdećih duhova.

Ribe su toliko sklone porukama, duhovnim intervencijama i paranormalnim iskustvima da mnoge od njih pokušavaju pobjeći od vlastite propustljivosti kroz san, supstance, zvučne kupke, seks i druga izmijenjena stanja.

Kada su u stanju da filtriraju svoje percepcije i stvore zdrave granice između sebe i velikih, izvan njihove sposobnosti zajedništva i slabljenja nema premca, piše nypost.

Prihvati notifikacije