Sarajevo

UŽAS JE U SARAJEVU "Udario me ćevabdžijin sin u blindiranom Mercedesu "

Hadžismailović je podsjetila na nesreću koja se dogodila 2012. godine kada je u njen Citroen C3 udario Tarik Aljović sa svojim Mercedesom E320

FOTO:  SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Doktorica Ajla Hadžismailović oglasila se na svom Facebook profilu nakon stravične nesreće koja se dogodila u petak u Sarajevu, u kojoj je poginula njena koleginica Azra Spahić.

Hadžismailović je podsjetila na nesreću koja se dogodila 2012. godine kada je u njen Citroen C3 udario Tarik Aljović sa svojim Mercedesom E320.

Hadžismailović, koja je ginekologinja, tom prilikom je dobila povrede opasne po život.

Ona je na početku objave na Facebook kazala kako šuti od 2012. godine.

– Nikad od mene ni riječi. Jedna nedjelja poslijepodne, Narodno pozorište Sarajevo, blindirani Mercedes (da se sin u slučaju udesa nikada ne povrijedi), ali zato velikom brzinom kroz crveno slobodno može… Mlada doktorica kao i ove što su sinoć stradale, valjda se našla u krivo vrijeme na krivom mjestu. Šanse da preživim, po riječima neurohirurga, bile su 1:10 i to na najboljim svjetskim klinikama. O svemu što se događalo nakon toga – dani kome, buđenja, amnezije, rehabilitacije… mjeseci i mjeseci borbe… Neću ni govoriti, napisala je doktorica.

FOTO:
FOTO:

Ono što je bitno, kako je kazala, da imamo zakone, poštene tužioce i sudije koji su donijeli takvu presudu da “sin sarajevskog ćevabdžije provede tamo gdje treba bar onih malih 19 mjeseci”.

Prihvati notifikacije