Sarajevo

(VIDEO) DRAMA U SARAJEVU Pacijentica vrijeđala sve u ambulanti: Prijetila da će sve reći Sebiji Izetbegović

U posljednje vrijeme, uglavnom, se u javnosti govori o incidentima koji se dešavaju u zdravstvu na području Kantona Sarajevo.

FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM
FOTO: SCREENSHOT/INSTAGRAM

Jedan od čitalaca portala Crna Hronika danas je snimio incident, u jednoj ambulanti, a, kako je kazao očevidac, ovdje je nesporazum i svađa nastala zbog pacijentice.

Naime, prema riječima prisutnih, pacijentica je došla da joj, kako navodi naš čitatelj doktorica propiše antibiotike, jer je, dan ranije povrijedila ruku i imala manji operativni zahvat. Sestra joj je pri prijemu pokušala objasniti da njena doktorica nije u smjeni, a druge dvije koje rade imaju na prijemu puno pacijenata. No, međutim pacijentica je počela da viče na sestru, prijeti joj kako će otići Sebiji Izetbegović, ako treba i tužiti ih. Sestra je pokušala smiriti situaciju, ali nije uspjela pa je predložila pacijentici da pita jednu od doktorica ako hoće da je primi – ispričao je očevidac.

Ona je poslije toga, ne osvrćući se na ostale bolesnike ušla doktorici bez pitanja i konsultacije da drugima koji su čekali svoj red. Ušla je doktorici, ona je pokušala da joj objasni da joj ne može na taj način propisati tražene tablete. Onda je pacijentica počela da galami i na doktoricu i prijeti kako će svi odgovarati zbog njene ruke. Nakon toga jedan od bolesnika koji je čekao svoje red ušao je u komunikaciju sa ženom koja je napravila problem svima koji su čekali, ali i osoblju.

Žena je izvrijeđala i starijeg muškarca koji joj se kulturno obratio, a sve je zabilježeno u video snimku.