Svijet

Ukrajinski spasioci izvukli tijelo osmogodišnje djevojčice iz ruševina nakon ruskog napada

Spasioci su u ponedjeljak izvukli tijelo osmogodišnje djevojčice, pet dana nakon ruskog raketnog udara na grad Novohrodivku na istoku Ukrajine, čime je ukupan broj poginulih porastao na tri, saopćile su ukrajinske vlasti.

FOTO: UKRINFORM/ILUSTRACIJA
FOTO: UKRINFORM/ILUSTRACIJA

Ruske snage su 29. novembra ispalile šest projektila na tri naselja u istočnoj oblasti Donjecka, te ranile deset osoba, saopćile su vlasti. U Novohrodivki je projektil oštetio stambenu zgradu i dvije osobe su poginule, dodale su vlasti.

Vlasti su saopćile da još traže roditelje djevojčice. Od jutros je tijelo djevojčice izvučeno iz ruševina. Roditelji djeteta, koji su vjerovatno još pod ruševinama, nisu pronađeni – naveo je Oleksandr Ševčenko, čelnik lokalne administracije u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da su spasioci nastavili s radom na licu mjesta. Objavilo je zamućenu sliku dječijeg tijela na tlu prekrivenog građevinskim otpadom.

Moskva negira da namjerno napada civile, iako su brojni ubijeni u čestim ruskim zračnim napadima širom Ukrajine, prenosi Reuters.

Prihvati notifikacije