Svijet

Uhapšen UFC-ov borac: Provalio u kuću i mučio vlasnika (FOTO)

Ne baš lijepe vijesti dolaze iz Tajlanda, gdje su tamošnje vlasti privele UFC-ovog borca Khuseina Askhabova i njegovog brata blizanca zbog teškog zločina.

FOTO: TWITTER/AL ZULINO
FOTO: TWITTER/AL ZULINO

Oni su, kako mediji navode, organizirali zločin koji su počinila tri Kazahstanca. Oni su prisilno ušli u vilu talijanskog državljanina, kojeg su onda oteli, ucjenjivali i mučili. Na kraju su napustili njegov dom sa stvarima u vrijednosti od 18 miliona bahta (oko 300 hiljada eura).

Prema informacijama tajlandskih medija, ta trojica muškaraca su sa spomenutim oduzetim vrijednostima napustili Tajland te odletjeli u Dubai. Pretpostavlja se da se trenutno skrivaju u Kazahstanu, prenosi Gol.hr.

Za braću Askhabova nije službeno potvrđeno koja je tačno bila njihova uloga, budući da na mjestu zločina nisu bili prisutni, no informacije govore da su zapravo sve osmislili, odnosno da su oni poznavali kretanje i navike žrtve. Također, vjerovatno su Kazahstancima pomogli i oko bijega.

Neke fotografije zločina, koje su uhvatile nadzorne kamere, možete vidjeti OVDJE.

Askhabov je ove godine pristigao u UFC s nevjerovatno impresivnim omjerom od 23-0, ali je razočarao već u prvom nastupu, kad je poražen od Jamala Emmersa. Za 7. oktobra ima ugovorenu borbu protiv Daniela Pinede, no poprilično smo sigurni kako će to brzo biti otkazano.

Prihvati notifikacije