BiH

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za 18-godišnju Aminu Huseinbegović

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Aminu Huseinbegović koja hoda sa štakama. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

FOTO: POMOZI.BA
FOTO: POMOZI.BA

“Ja nisam moja bolest. Uvijek sam imala problema sa zdravljem, ali nikada nisam dozvoljavala da me sažaljevaju i pokušavala sam uvijek da uradim sve kao i moji drugovi, iako sam naravno svjesna da sam ograničena u nekim stvarima zbog bolesti”, kazala je 18-godišnja djevojka iz Bugojna.

Rođena je sa urođenom manom, jednom vrste spine bifide, odnosno lipomom koji se nalazio na nervima. Imala je tri operacije na kičmi. Prvom operacijom nije sve odstranjeno. Potom odlazi na drugu operaciju nakon koje je mogla hodati uz pomoć štaka, da bi nakon rehabilitacije u Austriji opet prohodala bez štaka, ali joj se stanje nakon toga postepeno pogoršavalo.

“Treću i nadamo se posljednju u nizu operacija imala je u Turskoj, te i sada ima probleme sa nervima na stopalima. Kako bi prohodala potrebne su joj neurorobotske rehabilitacije u Nišu u vrijednosti od 13.206 eura”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Amina trenutno pohađa treći razred Mješovite srednje škole Bugojno, a želi studirati psihologiju.“Ova mlada djevojka nikada nije dozvoljavala da je bolest ograničava da bude sretna u životu, a mi se nadamo da će uz našu pomoć ponovo prohodati bez štaka, kako bi mogla ostvariti sve svoje snove”, naveli su iz Pomozi.ba.

Prihvati notifikacije