Sarajevo

U Vogošći održan tradicionalni BAJRAMSKI KONCERT

-Naša srca su danas ispunjena radošću i ta radost ne ostaje samo u našim domovima već izlazi u naše avlije, na naše ulice i dijeli se sa svima drugma i drugačijima, rekao je Migdad Hasanović, načelnik Općine Vogošća za "Bajramski koncert" u sklopu ovogodišnjih "Vogošćanskih dana", organizovala u povodu Kurban Bajrama.

Bajramski koncert u Vogošći
FOTO: E. MURAČEVIĆ

Pročitajte još

Ovo je jedna od prilika u kojoj sve ružno i sve teškoće trebamo ostaviti iza sebe i početi se malo radovati, jer u svakodnevnoj trci za preživljavanjem nerijetko, sebi, zaboravimo ostaviti malo vremena i za lijepestvari, za radost i druženja sa prijateljima, komšijama, poznanicima.

Bajramski koncert u Vogošći
FOTO: E. MURAČEVIĆ

Inače Vogošća je jedna od rijetkih općina koja već duži niz godina organizuje slične koncerte i u povodu obilježavnja blagdana, ne samo Bošnjaka, već i drugih konfesija koje žive u ovoj lokalnoj zajednici.

Prisutna publika uživala je u vrlo kvalitetnom programu u kojem je, pored Armina Muzaferije učestvovao i hafiz Aziz Alili.

Bajramski koncert u Vogošći
FOTO: E. MURAČEVIĆ

-Ako smo prisutnoj publici bar malo približili Bajramsku atmosveru naša srca će biti presretna, rekao je Armin Muzaferija. Sudeći po aplauzima publike vidim da smo uspjeli u svom naumu.

Inače, iza Muzaferije su vrlo uspješni nastupi u Zenici, sarajevskoj Baščaršiji, Lukavcu, a nakon večerašnjeg u Vogošći, slijede nastupi u Mostaru, Beču, Brčkom, Ustikolini, Bosanskoj Dubici…