BiH

U Vladi FBiH potpisan ugovor o sufinansiranju završetka radova na izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je danas sa direktorom Udruženja Srce za djecu Fikretom Kubatom ugovor o sufinansiranju završetka radova na izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli.

FOTO:  FEDERALNO MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE
FOTO: FEDERALNO MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNE POLITIKE

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Federacije Nermin Nikšić, koji je ovom prilikom iskazao podršku radu ovog udruženja i opredjeljenost Federacije da podržava projekte općeg društvenog značaja u Federaciji, kakav je i ova roditeljska kuća. 

Roditeljska kuća u Tuzli, po uzoru na Roditeljsku kuću u Sarajevu, namijenjena je za boravak roditelja čija se djeca liječe od malignih oboljenja na UKC Tuzla.

Izgradnja ove roditeljske kuće finansira se iz donatorskih sredstava, a Vlada FBiH je u budžetu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kroz rebalans obezbijedila 300.000 KM kojima se pokrivaju troškovi poskupljenja građevinskih materijala i konačnog privođenja kraju završnih radova na Roditeljskoj kući.

Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu, kazao je da se završetak radova očekuje tokom proljeća 2024. godine kada će Roditeljska kuća u Tuzli otvoriti svoja vrata oboljeloj djeci i njihovim roditeljima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.