Magazin

U Sarajevu se iftar ne može zamisliti bez tope! Ovo je recept

Danas je prvi dan svetog muslimanskog mjeseca Ramazana. Topa je neizostavna na trpezi za vrijeme iftara. Obično se služi prije supe, kao prvo iftarsko jelo.

FOTO: PRINTSCREEN / YOUTUBE / HANUMA KOCHT - HANUMINA KUHINJA
FOTO: PRINTSCREEN / YOUTUBE / HANUMA KOCHT - HANUMINA KUHINJA

Za pripremu ovog jela je potrebno: mladi sir, pavlaka, malo mlijeka, mala kašika brašna, malo putera i so.

Priprema se na sljedeći način:

– U tavi staviti mladi sir, masni sir, pavlaku, puter, suhi sir. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir.

– Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

– Sve dobro izmiješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

– Po želji možete staviti jaje, koje će te staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima.

–  Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.

Prijatno!