BiH

U Posavskom kantonu trenutno se provodi razminiranje na više od 2,5 miliona kvadratnih metara

Razminiranje na području Posavskog kantona renutno se provodi na području Grada Orašja i općine Odžak na ukupno 2.600.000 kvadratnih metara. 

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Oružane snage Bosne i Hercegovine provode deminiranje minsko sumnjivih površina na području Grada Orašja na površini od 1.200.000 kvadratnih metara, a na području općine Odžak Federalna uprava civilne zaštite na površini od 1.400.000 m2. Kantonalna uprava civilne zaštite sarađuje s deminerima na oba područja, izvijestili su iz Vlade ŽP-a.

– Minsko sumnjivo područje Taleševićka na području Grada Orašja, između Vidovica, Kopanica i Jenjića na površini od 1.200.000 kvadratnih metara čiste od mina Oružane snage BiH. Započeli su s radovima u svibnju i planiraju završiti do kraja godine. Razminiranje se zbog konfiguracije terena najčešće obavlja strojno što pridonosi brzini radova. Na području općine Odžak, u MSP Novi Grad na površini od 1.400.000 kvadratnih metara radi Federalna uprava civilne zaštite i očekujemo završetak radova do kraja godine – izjavio je Ilija Jezidžić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite. 

Dodao je kako će se po završetku radova očišćena područja dati na raspolaganje lokalnim zajednicama.

– Na području Županije posavske ukupno je 7 miliona kvadratnih metara minski sumnjivih površina. Urađena su dva projekta za površine od 4 milijuna kvadratnih metara, a radovi bi trebali krenuti u narednom razdoblju – kazao je Jezidžić.

Prihvati notifikacije