Život

U Bihaću počela manifestacija "Jesen na gelenderima" (VIDEO)

Već tradicionalna manifestacija devetu godinu zaredom priča bajku usnulog parka. Osmijehom i igrom doprinos jesenjoj čaroliji dali su oni najmlađi, a ništa manje veseli i razigrani neće biti ni naredni dani. Posjetitelji kažu - jedva su čekali početak.

FOTO: PRINTSCREEN VIDEO BHRT
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO BHRT

Uz koncerte, pripremljeni su i brojni zabavni te sportski sadržaji, a svi koji dođu mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Na taj način pokušavaju u Bihaću zadržati i turiste.

“Pokušavamo stvoriti tradicionalni štih da se oni baš u ovom periodu vrate u naš grad. Vrijeme nam ide na ruku, ne može biti idealnije, pratit će nas i narednih dana”, kaže Dijana Pečenković iz Turističke zajednice Grada Bihaća.

“Mi znamo šta gelenderi znače starim Bišćanima, staroj gardi… Na ovom prostoru su se zaljubljivali, tu su se upoznavali naši roditelji, tu se njegovala urbana rock kultura. Naša misija je da ovaj usnuli park oživimo baš u tim jesenjim danima i napravimo što bolji sadržaj”, navodi direktor Kulturnog centra Bihać Erna Begatović.

U utorak, posljednjeg dana manifestacije, bit će prikazan i film “Ekspedicija na tri rijeke” koji govori o hrabrosti i avanturi kroz neistražena područja rijeke Une i njenih pritoka.

Pet dana muzike, hrane i filma, sve to očekuje Bišćane na ovogodišnjem festivalu. Bajka usnulog parka i ove godine će biti ispričana na najljepši način.

Prihvati notifikacije