BiH

U akciji SIPA-e na saslušanje priveden i direktor Kantonalne bolnice u Zenici

U akciji koju od jutros sprovodi SIPA pod nazivom 'Black Tie 2' na saslušanje je priveden i direktor Kantonalne bolnice Zenica, Tarik Zulović, kao i uposlenica menadžmenta bolnice Aida Halać.

FOTO: ZENICABLOG.COM
FOTO: ZENICABLOG.COM
Ilustracija

Zulović i Halać bi trebali biti privedeni na saslušanje u službene porostorije SIPA-e, no još nije poznato u kojem svojstvu.

Podsjetimo, službenici ove državne agencije od jutros pretresaju kancelarije u ovoj zeničkoj bolnici. Ujedno, pretresena je i teretana koja je u vlasništvu Aide Halać.

Ranije smo naveli da su u akciji koju provode MUP Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva BiH privedeni su Mustafa Selmanović, šef Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i biznismen Gordan Memija.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Pranje novca“, „Neovlašteni promet opojnim drogama“, i „Primanje dara i drugih oblika koristi“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“propisana Karivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija rezultat je zajedničkog rada SIPA-e sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH a podršku na terenu pružaju Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK i HNK.