Jet set

Tupacov ubica otkriven? Mafijaš se suočava sa optužbama

Nejasno je ko je ispalio hice koji su ubili Tupaca 1996. godine.

FOTO: BRITANNICA
FOTO: BRITANNICA

26 godina nakon Tupacove smrti, istražitelji očito imaju novi vrući trag o tome ko je ispalio smrtonosne hice u repera. Keefe D, kako je još poznat Duane Keith Davis , suočava se sa optužbama u vezi sa ubistvom 2Paca, navodi britanski list The Sun.

Davis je član bande South Side Compton Crips i vjeruje se da je prijatelj iz djetinjstva NWA frontalnog repera Eazy-E.

Gangster se hvalio kako je ubio Tupaca

Keefe D se u intervjuu za VLAD TV pohvalio ulogom na snimanju poznatog repera Zapadne obale. U međuvremenu, agencije za provođenje zakona provele su mjesece prikupljajući dokaze koji će biti predstavljeni poroti u Las Vegasu na suđenju u septembru 2023. godine. Keefe D će biti optužen za ubistvo prvog stepena, navodi američki magazin Vibe.

Policija Las Vegasa nedavno je pretresla kuću Paule Clemons , Davisove supruge. Pretraga je uključivala patrone kalibra .40, kompjutere, fotografije iz 1990-ih, izdanje časopisa Vibe sa pokojnom rep-zvijezdom, razne USB fleš-diskove, eksterne hard diskove, audiosnimke Davisa i neidentifikovanih osoba te pronađenu kopiju njegove knjige Compton Street Legend.

U knjizi je Keefe D otkrio da je bio u bijelom kadilaku iz kojeg su ispaljeni kobni hici 1996. godine. Takođe je sebe opisao kao jednog od poslednjih živih svedoka ubistva, zajedno sa Sugeom Knightom. Godine 2018, nakon što mu je dijagnosticiran rak, Davis je priznao svoju umiješanost u ubistvo 2Paca.

Prihvati notifikacije