Region

Tragedija u Novom Pazaru: Dvije osobe upale u nabujalu rijeku i udavile se!

Tri osobe su upale u nabujalu rijeku Trnavicu u Novom Pazaru. Spasioci su jednu osobu izvukli iz rijeke dok se za dvije i dalje traga.

FOTO: ILUSTRACIJA/ALO.RS
FOTO: ILUSTRACIJA/ALO.RS

Novinarka Nove S Katarina Radović kazala je za N1 kako su muškarci upali kada su pravili brane na rijeci Trnavici s ciljem da spase domove.

Riječ je o komšijama porodica Đekić i Rožajac koji su upali, a sin jednog od njih dvojice je skočio naknadno kako bi ih spasio, ali su ga uspjeli izvući na vrijeme.

“Rijeka je veoma opasna jer je nabijala i kreće se velikom brzinom. Oni su nestali za samo nekoliko sekundi. Mještani su u nevjerici. Od jutros su zvali civilnu zaštitu kako bi dobili vreće s pijeskom, ali su one tek sada stigle”, kazala je Radović.

Na mjestu nesreće brojni spasioci i vatrogasci koji pokušavaju sanirati štete i pronaći nestale.

Vanredna situacija je i u Sjenici, ali je situacija mnogo bolja nego jučer i tokom noći kada se izlila rijeka i poplavila kuće. Svi su evakuisani na vrijeme, ali šteta je velika.

“Kazali su da u posljednjih 40 godina ne pamte ovoliki vodostaj u ovo doba godine. Nadaju se da će snijeg pasti i da će nivo rijeke biti normalan”, kazala je Radović.

Prihvati notifikacije