Sarajevo

Raste nivo Miljacke, prognoze nisu dobre! Pogledajte šta je fotoreporter Bosnainfo zabilježio

Kiša ne prestaje da pada u Sarajevu, ali i brojnim dijelovima Bosne i Hercegovine što je i donijelo ogromne probleme mnogima koji žive u blizini rijeka.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Kako su metereolozi i upozorili štete su već vidljive, a u koliko padavine potraju, bit će neophodna reakcija nadležnih institucija.

Pročitajte još

Miljacka srećom nije dosegla kritičnu tačku, ali je nivo vode iznad prosjeka. Svakako da se prati stanje kako Miljacke tako i svih rijeka u BiH, a situacija je zabrinjavajuća.

Iako za sada nema većih problema na terenu, za određena mjesta su izdata upozorenja za moguće izlijevanje iz korita.

Trenutno je vanredno hidrološko stanje na području gornjeg dijela sliva rijeke Bosne (sliv rijekeŽeljeznice). Uslijed visokih vodostaja, došlo je do plavljenja poljoprivrednih površina na desnoj obalirijeke Bosne, na lokalitetu Rajlovac.

Fotoreporter Bosnainfo zabilježio je kadrove Miljacke jutros, u nastavku pogledajte fotografije.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Kako prognoziraju iz Federalnog hidrometreološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Ponegdje i u nizinama sjeverozapadne Bosne sa susnježicom i slabim snijegom. Vjetar umjeren, na momente i pojačan južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni.

Prihvati notifikacije