Sastojci za čokoladne palačinke s malinama:
Za sok od malina:
350 g svježih ili smrznutih malina
2 dl vode
Za palačinke:
120 g glatkog brašna
120 g oštrog brašna
Prstohvat soli
1 kašika šećera
2 jaja
1 dl mineralne vode
3,5 dl mlijeka
Nekoliko kapi ekstrakta od vanilije ili crvene boje za kolače
Sastojci za kremu:
150 g bijele čokolade
500 g mascarponea
1 kašika arome vanilije
2 dl vrhnja za šlag
100 g mljevenog keksa
Dodatno:
Svježe maline
Bijela čokolada

Čokoladne palačinke s malinama – priprema:
Pripremite sok od malina. Maline prelijte vodom i stavite kuhati. Usitnite u blenderu te procijedite i ohladite.
Pripremite palačinke. Prosijano brašno, so i šećer dobro promiješati, dodati umućene tekuće sastojke te dobro umiješati dok ne razbijete sve grudice. Dodati sok od maline i nekoliko kapi ekstrakta maline (ili crvene boje za kolače). Pokriti i ostaviti 10 minuta.
Palačinke peći na laganoj vatri i malo ulja s obje strane.
Pripremite kremu. Čokoladu otopite i dodajte siru. Dodati aromu vanilije i vrhnje za šlag i dobro promiješati mikserom. Dodajte mljevene kekse i promiješajte varjačom.
Palačinke premazati kremom i uviti. Poslužiti s otopljenom čokoladom i svježim malinama.
Savjet: Palačinke od voća ili povrća praviti malo deblje i peći na laganoj vatri. Smjesa stajanjem postaje gušća, po potrebi razrijediti mlijekom.