Kultura

Tomislavgrad: Na književnoj večeri 'Kraljevstvo riječi' proglašeni i najbolji čitatelji

U sklopu tradicionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige, Kulturno informativni centar Tomislavgrad u suradnji s Društvom hrvatskih književnika (DHK) Herceg Bosne u petak je u Gradskoj galeriji KIC-a organizirao književnu večer ''Kraljevstvo riječi'' na kojoj su proglašeni i najbolji čitatelji.

FOTO: FENA/MARIO LONCAR
FOTO: FENA/MARIO LONCAR

Tim povodom okupili su se priznati književnici, članovi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne te njihovi gosti iz Hrvatske; Hrvoje Barbir, Damir Šetka, Jelena Čelić, Ljuba Đikić, Iva Bagarić, Mijo Tokić, Ante Brajko, Ilija Smiljanić, Tomislav Majić, Ana Vidović i Ivan Baković.

Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivan Baković, u ulozi moderatora, obratio se nazočnima prigodnim riječima predstavljajući ukratko ponaosob svakog od književnika i njihov dosadašnji rad.

Večer je osmišljena tako da su se i književnici svaki na svoj način obratili nazočnima s opusom iz svojih zbirki gdje je bilo dubokih i misaonih pjesama te aktuelnih i karakterističnih priča raznih tema s tim, da se na kraju i zapjevalo.

Inače, ovo je deveto druženje članova DHK u Tomislavgradu na čemu se gostima te darovanim knjigama Gradskoj knjižnici posebno zahvalila ravnateljica Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu Danijela Papić.

Na književnoj večeri, po tradiciji, proglašeni su i najbolji čitatelji Gradske knjižnice u Tomislavgradu u 2023. godini, a to su prof. Manda Mamić i učenica četvrtog razreda Sajra Ramić.

Književna večer je organizirana pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i športa, Fondacije za bibliotetsku djelatnost, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ te Općine Tomislavgrad.

Prihvati notifikacije